God påske

I disse dager skulle mange av oss fylt opp bilen med skiutstyr og handleposer med matvarer og reist til hytta, men i år er alt annerledes. Utbruddet av korona viruset gjør at man denne gangen blir nødt til å ta påskeferien i hjemlige trakter.

Mange familier kan likevel se frem mot en etterlengtet pause fra «korona-livet» med hjemmekontor, hjemmeskole og hjemme barnehage. Noen av oss må også jobbe for å holde hjulene i gang. For andre betyr hjemme påske at de blir sittende alene i påskehøytiden.

Høytider er en fin tid å ta vare på hverandre, men i år er det kanskje ekstra viktig. Selv om vi alle nå må omstille oss for en annerledes påske, så kan man heller se frem til at det forhåpentligvis snart er mulig å lette på noen av smitteverntiltakene som har snudd hverdagen vår på hodet de siste ukene.

Denne påskeferien får vi helt enkelt nøye oss med å lengte etter snødekte fjellheimer, storbyferie i Europa eller noe så enkelt som et kafébesøk med venner.
I mellomtiden er det mange ting man kan finne på i hjemmet. Ring en venn, slå av en prat med naboen, lese en god bok, se en film eller rydde i skuffer og skap. Man kan gå eller sykle en tur, eller gjør de tradisjonelle påskeaktivitetene som å løse påskenøtter, holde påskequiz eller påskeverksted.

Snart er vi tilbake i normalt gjenge igjen, og da kan vi se tilbake på denne tiden og være stolte av at vi sto samlet i dugnaden da det virkelig gjaldt.

Med dette ønsker Nannestad bygdeliste alle en riktig god påske.